13. 12. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční francouzský recept na sýrový kuřecí quiche Saintongeais plný chuti a vůně. Kořeněné kuřecí maso, smetanový sýr a čerstvé bylinky spojené v křehkém těstě – dokonalá kombinace pro výjimečně lahodný pokrm. S námi snadno připravíte tento lahodný pokrm i ve vaší kuchyni.
Suroviny
- 250g kuřecího masa
- 125g cibule
- 125g oloupaných rajčat
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 vejce
- 200ml smetany ke šlehání
- 100g strouhaného sýra
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého pepře
- 1 rolka listového těsta
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájené kuřecí maso a cibuli.
- Přidáme rajčata a promícháme minutu, než se začnou rozpadat.
- Ve vhodné míse rozšleháme vejce se smetanou, přidáme sýr, tymián, sůl a pepř.
- Listové těsto rozprostřeme do formy a naplníme ho směsí s kuřecím masem a zeleninou.
- Na závěr zalijeme směsí se smetanou a vejci.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 25-30 minut, dokud quiche nepřijme zlatohnědou barvu.
- Hotový quiche necháme trochu vychladnout a podáváme teplý.




