4. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Zdravá a chutná varianta kuřecího korma s batáty, která zaručeně potěší Vaše chuťové buňky. Připravte si lahodnou večeři plnou bílkovin a vitamínů a nechte se okouzlit jedinečnou kombinací koření a dochucovadel. Naučte se tento rychlý a snadný recept a překvapte své blízké neodolatelným chutím! Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a užívejte si skvělého jídla plného zdravé energie.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce jogurtu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- ½ lžičky mletého kurkumy
- ½ lžičky mletého česneku
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mleté papriky
- 2 sladké brambory (batáty)
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu – v misce smícháme jogurt, olivový olej, kmín, koriandr, kurkumu, česnek, zázvor, sůl a papriku.
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky a smícháme s marinádou. Necháme odležet v lednici minimálně 2 hodiny nebo nejlépe přes noc.
- Opojené brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme je do mísy a promícháme s olejem, solí a pepřem.
- Na plech s pečicím papírem rozložíme kuřecí kusy a vedle nich batáty.
- Předehřejeme troubu na 200 °C a pečeme kormu asi 25-30 minut, nebo dokud kuře není propečené a batáty měkké.
- Podáváme s rýží nebo salátem, podle chuti.




