Kuřecí korma s čočkou je lahodné a vydatné jídlo, které potěší každého labužníka. Tento recept kombinuje kuřecí maso s bohatou zeleninou a výživnou čočkou, díky čemuž je skvělým zdrojem bílkovin a vlákniny. Vyzkoušejte tento chutný pokrm plný exotických koření a oslňte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek červené čočky
- 400ml kuřecího vývaru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte nakrájené kuřecí maso a opečte dozlatova.
- Přidejte koření a promíchejte. Postupně zalijte vývarem a přiveďte k varu.
- Přidejte omytou čočku a vařte podle návodu na obalu, dokud čočka není měkká a vodu nepohltí.
- Případně dochuťte solí a pepřem a můžete podávat s rýží nebo naan chlebem.




