16. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s mandlí a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí korma s mandlí a rýží je lahodné indické jídlo plné exotických chutí. Chutné kuřecí kousky jsou podávány s křupavými mandlemi a aromatickou rýží. Naučte se, jak si připravit toto lahodné jídlo doma a okusit exotiku přímo v pohodlí vaší kuchyně. S přesnými postupy a výběrem ingrediencí vytvoříte dokonalé kuřecí korma, které si zamilujete celá rodina. Inspirovat se můžete naším jednoduchým receptem krok za krokem.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 100 g mandlí
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
  2. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opékejte je z obou stran dozlatova.
  3. Přisypte mletou kurkumu, skořici a kmín, osolte a opepřete podle chuti.
  4. Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit asi 10 minut, dokud kuře není měkké.
  5. Přidejte nastrouhané mandle a smetanu ke šlehání, promíchejte a nechte provařit dalších 5 minut.
  6. Servírujte kuřecí korma s vařenou rýží a posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *