19. 10. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo indické kuchyně s naším receptem na kuřecí korma s mandlovou pastou! Tento bohatý a krémový pokrm kombinuje jemně kořeněné kuřecí kousky s hladkou mandlovou pastou pro perfektní harmonii chutí. Dozvíte se, jak krok za krokem připravit autentické korma, které si zamiluje celá rodina. Ideální recept na víkendové hostiny nebo jako komfortní jídlo po náročném dni. Nechte se inspirovat naším receptem a připravte si doma nezapomenutelný kulinářský zážitek!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce korma kořenící směsi
- 100 g mandlové pasty
- 200 ml kokosového mléka
- 100 ml vody
- Sůl a pepř dle chuti
- Na ozdobu několik celých mandle a koriandr
Postup
- V pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a zázvor a smažte asi 1 minutu.
- Přidat kuřecí maso a smažit dokud není maso po všech stranách bílé.
- Posypat korma koření a dobře promíchat, aby se maso obalilo kořením.
- Přidat mandlovou pastu a dobře promíchat. Poté přidat kokosové mléko a vodu, promíchat a přivést k varu.
- Snížit teplotu a dusit na mírném ohni 20 minut nebo do změknutí kuřete. Občas podle potřeby promíchejte.
- Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
- Před podáváním posypte nasekanými mandlemi a čerstvým koriandrem.
Servírujte s rýží nebo naan chlebem.





