31. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné kuřecí korma s rýží a chana dal doma! Tento tradiční indický recept spojuje šťavnaté kousky kuřecího masa s koreněnou omáčkou a aromatickou směsí rýže a chana dal. Nenechte si ujít tuto lahůdku plnou chutí! Sledujte náš krok za krokem recept a připravte si skvělý jídlo pro celou rodinu.
Suroviny
- 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky korma koření
- 1 šálek rýže
- 1 šálek chana dal (žluté cizrna)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého česneku
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte rýži a chana dal podle návodu na obalu. Nechte uvařené bokem.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, dokud nezezlátne.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho dozlatova.
- Přidejte korma koření, mletý česnek, sůl a pepř. Promíchejte a nechte chvíli restovat.
- Přidejte rajčatový protlak a vařte asi 10 minut, dokud se omáčka zahustí.
- Suroviny dobře promíchejte a nechte chvíli provařit.
- Servírujte s uvařenou rýží a chana dal. Dobrou chuť!




