20. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí křídla Buffalo-style
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit křupavá kuřecí křídla Buffalo-style s pikantní omáčkou z másla a hořčice. Tento populární recept ze Sixties America je ideální pro milovníky pikantních pochutin. S trochou dovednosti a trpělivosti si můžete vychutnat lahodné křidýlka přímo z vaší kuchyně. Nechte se inspirovat a vytvořte si vlastní chuťovou explozi!

Suroviny

  • 1 kg kuřecích křídel
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku másla
  • 1/2 hrnku ostré omáčky (např. Tabasco)
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 200°C.
  2. Křídla omyjte a osušte papírovým ubrouskem.
  3. V misce smíchejte mouku, sůl a pepř.
  4. Křídla obalte v mouce a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Předpečte je v troubě asi 25 minut, dokud nejsou křupavá.
  6. Mezitím si připravte omáčku tím, že rozehřejete máslo a osmahněte česnek.
  7. Přidejte ostrou omáčku a nechte vše spolu provařit asi 5 minut.
  8. Po upečení křídel je zabalte v omáčce a důkladně promíchejte.
  9. Podávejte s dipem z bílého jogurtu a nakrájeným zeleným salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *