8. 9. 2025
Autor: Michal Němeček
Kuřecí kung pao s ořechy
zdroj: Recepty 24/7

Objevte klasiku čínské kuchyně s naším receptem na Kuřecí kung pao s ořechy! Toto pikantní a zároveň neodolatelně lahodné jídlo, plné křupavých ořechů a šťavnatého kuřete, je ideální volbou pro rychlou večeři. Naučte se, jak na tento oblíbený pokrm s jednoduchými kroky a běžně dostupnými ingrediencemi. Připravte si autentickou čínskou večeři doma a překvapte své blízké nejen skvělou chutí, ale i atraktivní prezentací. Klikněte zde a získejte recept nyní!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na kostky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 kousek čerstvého zázvoru (asi 2 cm), nasekaný
  • 100 g nesolených arašídů nebo kešu ořechů
  • 4 jarní cibulky, nakrájené na kousky
  • 1-2 sušené chilli papričky, rozdrobené (podle chuti)
  • Rostlinný olej pro smažení

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a promíchejte v misce se sójovou omáčkou, hoisin omáčkou a sezamovým olejem. Nechte marinovat alespoň 20 minut.
  2. Mezitím na pánvi na středním plameni rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte arašídy nebo kešu ořechy dozlatova. Ořechy vyjměte a odložte na stranu.
  3. V témže oleji osmahněte nasekaný česnek, zázvor a sušené chilli papričky do chvíle, než začnou vonět (asi 1-2 minuty).
  4. Přidejte marinované kuřecí maso i s marinádou a smažte, dokud není kuře plně uvařené a omáčka se trochu nezredukuje.
  5. Přidejte osmáhnuté ořechy a jarní cibulku a promíchejte. Vařte další 2 minuty, aby se chutě spojily.
  6. Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *