6. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Kuřecí kurczak au vin rouge
zdroj: Recepty 24/7

Neváhejte vyzkoušet recept na lahodné kuřecí kuřecí au vin rouge, což je klasické francouzské jídlo plné chuti a jemného aroma červeného vína. S tímto receptem si užijete skvělou kombinaci šťavnatého kuřecího masa a bohaté omáčky z výrazného červeného vína. Vaše chuťové buňky budou nadšené! S námi se naučíte, jak tento skvělý pokrm snadno a rychle připravit doma. Zkuste tento recept a udělejte radost celé rodině!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou bez kostí a kůže
  • 200 ml červeného vína
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Přidáme nakrájená kuřecí prsa a orestujeme je z obou stran dozlatova. Poté vyndáme z pánve.
  3. Na vymaštěné pánvi přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji zprudka osmahneme. Přilijeme červené víno a vaříme do zhoustnutí.
  4. Přilijeme kuřecí vývar, přidáme tymián, bobkový list a osolená a opepřená kuřecí prsa. Vaříme pod poklicí přibližně 30 minut.
  5. Poté omáčku dochutíme, případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Smažené kuřecí maso podáváme zalité omáčkou spolu s přílohou dle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *