25. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné italské jídlo s receptem na Kuřecí Marengo s hříbkami a rajčaty. Tento pokrm spojuje křupavé kuřecí maso s aromatickými hříbky a sladkými rajčaty pro neodolatelnou kombinaci chutí. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, takže si můžete vychutnat skvělý oběd nebo večeři během chvilky. Podívejte se na náš recept a uvařte si tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat
- 200ml vývaru
- 150ml bílého vína
- sůl, pepř, olej
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme do zlato hněda. Přidáme na plátky pokrájené hříbky a prolisovaný česnek.
- Zalijeme bílým vínem a vaříme do vyvaření alkoholu.
- Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, vývar a dochutíme solí a pepřem. Přiklopíme poklicí a dusíme cca 30 minut.
- Po uvaření můžeme podávat s těstovinami nebo rýží.




