25. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí Marengo s hříbkami a rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné italské jídlo s receptem na Kuřecí Marengo s hříbkami a rajčaty. Tento pokrm spojuje křupavé kuřecí maso s aromatickými hříbky a sladkými rajčaty pro neodolatelnou kombinaci chutí. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, takže si můžete vychutnat skvělý oběd nebo večeři během chvilky. Podívejte se na náš recept a uvařte si tento lahodný pokrm ještě dnes!

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat
  • 200ml vývaru
  • 150ml bílého vína
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme do zlato hněda. Přidáme na plátky pokrájené hříbky a prolisovaný česnek.
  3. Zalijeme bílým vínem a vaříme do vyvaření alkoholu.
  4. Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, vývar a dochutíme solí a pepřem. Přiklopíme poklicí a dusíme cca 30 minut.
  5. Po uvaření můžeme podávat s těstovinami nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *