25. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí maso podávané s humusem a tahinou. Tento recept je nejen chutný, ale také plný bílkovin a zdravých tuků. Ideální pokrm pro zdravou a vyváženou stravu. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 200 g humusu
- 2 lžíce tahini pasty
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 citrón
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Ve skleněné míse smícháme olivový olej, šťávu z citrónu, mletý kmín, sůl a pepř. Tuto směs použijeme k naložení kuřecího masa.
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Naložíme je do marinády a necháme odležet minimálně 30 minut, ideálně však déle.
- Připravíme si gril nebo grilovací pánev a na vyhřátý olej položíme kousky kuřecího masa. Pečeme z obou stran, dokud maso není dokonale upečené a získá křupavou kůrku.
- Na talíři rozprostřeme humus a na něj poukládáme upečené kousky kuřecího masa. Posypeme tahini pastou a můžeme ozdobit například lístky čerstvé máty nebo nasekanou petrželkou.
- Po dokončení ozdobíte talíř plátky okurky a rajčete.




