Kuřecí maso s teriyaki omáčkou je jednoduchý a chutný recept, který potěší všechny milovníky asijské kuchyně. Vychutnejte si lahodné kuřecí maso zalité sladko-slanou teriyaki omáčkou a doplňte ho rýží nebo zeleninou podle vašeho gusta. S tímto receptem si rychle připravíte lahodné asijské jídlo přímo v pohodlí vaší domácnosti!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa (prsa nebo stehna)
- 1/2 šálku teriyaki omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- Sůl a pepř podle chuti
- Strouhaný zázvor (volitelně)
Postup
- Marinujte kuřecí maso v teriyaki omáčce, sezamovém oleji, česneku, soli, pepři a případně zázvoru. Nechte aspoň 30 minut odležet.
- Rozpalte gril nebo grilovací pánev a opékejte maso z obou stran, dokud není kompletně propečené a získá zlatavou barvu.
- Podávejte s rýží nebo zeleninovým salátem a dochuťte podle chuti.




