2. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí paela s tropickým ovocem
zdroj: Recepty 24/7

Chutná a exotická kuřecí paella s tropickým ovocem je skvělá alternativa tradiční paelly. Vychutnejte si kombinaci šťavnatého kuřecího masa, dochuceného bylinkami a zeleninou, doplněnou sladkým tropickým ovocem. Tento recept vám přinese postup krok za krokem, jak si připravit lahodné jídlo plné chutí a vůní. Staňte se skvělým kuchařem a připravte si skvělou večeři pro své blízké!

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou
  • 2 šálky rýže
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 3 rajčata
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1 lžička kari koření
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • tropické ovoce (mango, ananas, banán)

Postup

  1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli a papriky.
  2. Přidáme nakrájená kuřecí prsa a restujeme dozlatova.
  3. Přilijeme kokosové mléko a kuřecí vývar a necháme vařit.
  4. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a kari koření. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Přidáme rýži a vaříme podle pokynů na obalu, nebo do měkka.
  6. Servírujeme s plátky tropického ovoce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *