10. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Nepřekonatelně chutná a jednoduchá receptura na italskou delikatesu – Kuřecí Parmigiana s rajčaty. Křupavě smažené kuřecí plátky zalité bohatou omáčkou z rajčat a posypané směsí sýra Parmezán, které se krásně zapečou. Skvělá volba pro rychlý a lahodný oběd nebo večeři. Zkuste tento originální recept a udělejte si radost své chuťové buňce!
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 1 šálek strouhaného sýra Parmigiano-Reggiano
- 1/2 šálku strouhaného sýra mozzarella
- 1 šálek rajčatové omáčky
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 1/2 šálku strouhaného chléb
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C.
- V míse smícháme strouhané sýry, sušené bylinky, sůl a pepř.
- Poklademe kuřecí řízky do zapékací mísy a potřeme je rajčatovou omáčkou.
- Pósypeme směsí sýrů a bylinek.
- Přikryjeme fólií a pečeme 30 minut.
- Poté odstraníme fólii a dopečeme dalších 10 minut, dokud sýr nezezlátne.
- Podáváme s vařeným těstovinami nebo čerstvým salátem.




