10. 11. 2025
Autor: Eva Komárková
Kuřecí Parmigiana s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Nepřekonatelně chutná a jednoduchá⁣ receptura na⁢ italskou delikatesu – Kuřecí ⁤Parmigiana s rajčaty. Křupavě smažené kuřecí plátky⁤ zalité⁣ bohatou‌ omáčkou z rajčat a​ posypané směsí sýra Parmezán, ⁣které se⁣ krásně zapečou. Skvělá volba ⁤pro rychlý a lahodný oběd nebo večeři. Zkuste tento originální recept a udělejte ‍si radost své chuťové buňce!

Suroviny

  • 4 kuřecí řízky
  • 1 šálek strouhaného sýra Parmigiano-Reggiano
  • 1/2 šálku strouhaného sýra mozzarella
  • 1 ⁤šálek rajčatové omáčky
  • 1/2 šálku​ strouhaného parmezánu
  • 1/2 šálku strouhaného chléb
  • 1 lžička ‌sušeného oregana
  • 1 lžička​ sušené ‌bazalky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C.
  2. V míse smícháme strouhané sýry, sušené bylinky, sůl a pepř.
  3. Poklademe kuřecí řízky do zapékací⁣ mísy a ‍potřeme je rajčatovou omáčkou.
  4. Pósypeme směsí sýrů a bylinek.
  5. Přikryjeme fólií a pečeme‌ 30 minut.
  6. Poté odstraníme fólii a dopečeme dalších 10 minut, dokud sýr nezezlátne.
  7. Podáváme s vařeným těstovinami​ nebo čerstvým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *