13. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí paštika s brandýsem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naše lahodné recept na domácí kuřecí paštiku s brandýsem, která je skvělou alternativou k tradičním obloženým chlebům. Tato lahodná paštika se snoubí s jemnou chutí brandýsu a přinese do vaší kuchyně nezaměnitelnou chuťovou zkušenost. Sledujte jednoduchý postup a připravte si tento chutný pokrm, který potěší celou rodinu.

Suroviny

  • 300g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce brandýsu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájená kuřecí játra a opékejte dozlatova.
  3. Počkejte, dokud játra vypustí všechny šťávy, a pak přisypte mletou papriku a majoránku. Promíchejte.
  4. Odstavte z plamene a nechte trochu vychladnout.
  5. Přendejte směs do mixéru, přidejte smetanu a brandýs a rozmixujte na hladkou paštiku.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Pastramát můžete dát do skleniček a nechat v lednici několik hodin odležet.
  8. Podávejte s čerstvým pečivem nebo toastem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *