13. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naše lahodné recept na domácí kuřecí paštiku s brandýsem, která je skvělou alternativou k tradičním obloženým chlebům. Tato lahodná paštika se snoubí s jemnou chutí brandýsu a přinese do vaší kuchyně nezaměnitelnou chuťovou zkušenost. Sledujte jednoduchý postup a připravte si tento chutný pokrm, který potěší celou rodinu.
Suroviny
- 300g kuřecích jater
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř podle chuti
- 100ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce brandýsu
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájená kuřecí játra a opékejte dozlatova.
- Počkejte, dokud játra vypustí všechny šťávy, a pak přisypte mletou papriku a majoránku. Promíchejte.
- Odstavte z plamene a nechte trochu vychladnout.
- Přendejte směs do mixéru, přidejte smetanu a brandýs a rozmixujte na hladkou paštiku.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Pastramát můžete dát do skleniček a nechat v lednici několik hodin odležet.
- Podávejte s čerstvým pečivem nebo toastem.




