29. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Klasická receptura na domácí kuřecí paštiku s jemně karamelizovanou cibulí a špetkou brandy. Skvělá chuťová kombinace pro milovníky tradic! Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky.
Suroviny:
- 250g kuřecích jater
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 50g másla
- 50ml brandy
- sůl, pepř, tymián
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm na silném ohni nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kousky nakrájená kuřecí játra a zastavíme oheň.
- Zalijeme brandy, osolíme, opepříme a přidáme tymián.
- Přendáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou paštiku.
- Hotovou paštiku dejte do nádoby, přikryjte fólií a nechte vychladit v lednici.
- Podávejte na domácím chlebu nebo s pečivem podle chuti.




