29. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Kuřecí paštika s cibulí a brandy
zdroj: Recepty 24/7

Klasická receptura na domácí kuřecí paštiku s jemně karamelizovanou cibulí a špetkou brandy. Skvělá chuťová kombinace pro milovníky tradic! Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky.

Suroviny:

  • 250g kuřecích jater
  • 1 středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50g másla
  • 50ml brandy
  • sůl, pepř, tymián

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm na silném ohni nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kousky nakrájená kuřecí játra a zastavíme oheň.
  3. Zalijeme brandy, osolíme, opepříme a přidáme tymián.
  4. Přendáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou paštiku.
  5. Hotovou paštiku dejte do nádoby, přikryjte fólií a nechte vychladit v lednici.
  6. Podávejte na domácím chlebu nebo s pečivem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *