31. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí paštika s tymiánem a medem
zdroj: Recepty 24/7

Mlsná kuřecí paštika s tymiánem a medem je skvělou alternativou k běžné paštice. Tento recept kombinuje jemnou chuť kuřecího masa s aromatickým tymiánem a sladkým medem, což vytváří lahodnou a svěží chuťovou kombinaci. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 400g kuřecích jater
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g másla
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička medu
  • 50ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme drobně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme očištěná, nakrájená kuřecí játra a smažíme dozlatova.
  3. Osolíme, opepříme a přidáme tymián.
  4. Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme společně s medem a smetanou dohladka.
  5. Hotovou paštiku dáme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici odležet minimálně 2 hodiny.
  6. S chlebem, toustovými petičkami nebo zeleninovými hůlkami podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *