3. 5. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí paupiette with mushroom sauce
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí paupiette s hříbkovou omáčkou, která zaručeně ohromí vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý a elegantní pokrm je skvělou volbou pro večeři plnou chuti a luxusu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a ukažte svůj talent v kuchyni!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 200g žampiónů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • olej

Postup

  1. Žampióny nakrájejte na tenké plátky, cibuli a česnek nasekejte.
  2. Kuřecí prsa rozkrojte podélně, lehce naklepejte a osolte a opepřete z obou stran.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Poté je vyndejte z pánve a dejte stranou.
  4. Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek a osmahněte je dozlatova.
  5. Přidejte žampióny a smažte je do měkka.
  6. Zpět vložte kuřecí prsa a zalijte smetanou. Vařte 5-10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou škrobu rozmíchaného ve vodě.
  8. Podávejte s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *