3. 5. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí paupiette s hříbkovou omáčkou, která zaručeně ohromí vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý a elegantní pokrm je skvělou volbou pro večeři plnou chuti a luxusu. Vyzkoušejte ho ještě dnes a ukažte svůj talent v kuchyni!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 200g žampiónů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100ml smetany ke šlehání
- sůl
- olej
Postup
- Žampióny nakrájejte na tenké plátky, cibuli a česnek nasekejte.
- Kuřecí prsa rozkrojte podélně, lehce naklepejte a osolte a opepřete z obou stran.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Poté je vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek a osmahněte je dozlatova.
- Přidejte žampióny a smažte je do měkka.
- Zpět vložte kuřecí prsa a zalijte smetanou. Vařte 5-10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Podávejte s rýží nebo bramborem.




