26. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný kuřecí Phad Thai s rýží doma s tímto jednoduchým receptem. Chuťová exploze jemně kořeněného kuřecího masa, sladkokyselé omáčky a křupavých arašídů vám zaručeně udělá radost. Vyzkoušejte tento tradiční thajský pokrm ještě dnes! Suroviny:
- 250g rýže
- 300g kuřecího masa (nakrájeného na nudličky)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 červená cibule (nakrájená na půlkolečka)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 červená chilli paprička (nasekaná, dle chuti)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- šťáva z 1 limetky
- hrst mungo klíčků
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Uvařte rýži dle návodu na obalu a nechte ji odstát.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmažte kuřecí maso, dokud není zlatavé.
- Přidejte cibuli, papriku, česnek a chilli papričku a restujte do měkka.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, limetkovou šťávu a promíchejte.
- Přidejte uvařenou rýži a mungo klíčky a restujte vše dohromady asi 5 minut.
- Ochutnejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.
- Servírujte teplé a ozdobte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.





