Vyzkoušejte recept na chutnou kuřecí placku s farofou, tradiční brazilskou přílohou z maniokové mouky. Tento jednoduchý a lahodný pokrm je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Sledujte náš recept a užijte si jedinečnou chuť brazilské kuchyně!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pohár smetany ke šlehání
  • 1 pohár strouhanky
  • sůl, pepř, olej
  • 200 g maniokové mouky
  • 100 g slaniny
  • 50 g rozinek
  • 50 g mandlí

Postup

  1. Nejprve si připravíme farofu. Osmažíme na pánvi na kousky nakrájenou slaninu a cibuli.
  2. Přidáme maniokovou mouku a restujeme dozlatova.
  3. Nakonec přidáme rozinky a mandle a restujeme ještě chvíli. Ochutíme solí a pepřem.
  4. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance a smetaně a zprudka opečeme na pánvi s olejem.
  5. Smažená kuřecí prsa podáváme s farofou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *