Vyzkoušejte recept na chutnou kuřecí placku s farofou, tradiční brazilskou přílohou z maniokové mouky. Tento jednoduchý a lahodný pokrm je skvělou volbou pro rychlý a zdravý oběd nebo večeři. Sledujte náš recept a užijte si jedinečnou chuť brazilské kuchyně!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 pohár smetany ke šlehání
- 1 pohár strouhanky
- sůl, pepř, olej
- 200 g maniokové mouky
- 100 g slaniny
- 50 g rozinek
- 50 g mandlí
Postup
- Nejprve si připravíme farofu. Osmažíme na pánvi na kousky nakrájenou slaninu a cibuli.
- Přidáme maniokovou mouku a restujeme dozlatova.
- Nakonec přidáme rozinky a mandle a restujeme ještě chvíli. Ochutíme solí a pepřem.
- Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance a smetaně a zprudka opečeme na pánvi s olejem.
- Smažená kuřecí prsa podáváme s farofou.




