28. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí provençalské rizoto se šalotkou a nechte se unést kombinací šťavnatého kuřecího masa, aromatické šalotky a provensálských bylinek. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky rizota i francouzské kuchyně. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si lahodné rizoto plné chutí a vůní Provence.
Suroviny
- 200 g kuřecích prsou
- 1 šalotka
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g rýže na rizoto
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve nakrájejte kuřecí prsa na kostky a osolte je.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou šalotku.
- Přidejte kuřecí maso a restujte ho dozlatova.
- Přidejte rýži na rizoto a nechte ji krátce restovat s masem.
- Postupně přilévejte horký kuřecí vývar a vařte rizoto podle pokynů na obalu rýže.
- Přidejte sušené bylinky, česnek a dochuťte solí a pepřem.
- Hotové rizoto podávejte horké a můžete ho posypat nasekanou petrželkou.




