12. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí provensálská polévka s hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou kuřecí provensálskou polévku s hráškem plnou bohatých chutí a aroma bylinek. Tento recept je jednoduchý k přípravě a jistě osloví všechny milovníky domácího vaření. Podávejte s chlebem nebo grilovanými tousty pro dokonalou chuťovou harmonii. Zároveň obsahuje zdravé bílkoviny z kuřecího masa a vitamíny z čerstvé zeleniny. Užijte si kvalitní jídlo plné lahodných chutí s tímto receptem na provensálskou polévku s hráškem.

Suroviny

  • 400g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 200g hrášku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce provensálských bylinek
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 1 litr kuřecího vývaru

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a osmahněte ho z obou stran.
  3. Přisypte provensálské bylinky, osolte a opepřete podle chuti.
  4. Přidejte na kostky nakrájené brambory a hrášek, zalijte kuřecím vývarem a nechte vařit asi 20 minut.
  5. V misce rozmačkejte máslo s moukou a přidejte do polévky, aby se zahustila.
  6. Nechejte ještě chvíli provařit a hotovou polévku můžete servírovat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *