12. 11. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte kuřecí provensálskou sýrovou placku jako chutnou a originální alternativu k tradičním pokrmům. Tento recept spojuje lahodnou kombinaci kuřecího masa, provensálských bylinek a sýra, který dodá vaší placke dokonalou chuť. Co nejrychleji si připravte tento jednoduchý a lahodný pokrm!
Suroviny:
- 400g kuřecího masa
- 100g provensálského koření
- 200g plátkového sýra
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánev rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme ho dozlatova.
- Přidáme provensálské koření, osolíme a opepříme podle chuti.
- Necháme směs zchladnout a poté přidáme plátky sýra.
- Směs rozdělíme na dvě části a každou část dáme na polovinu placky.
- Placku složíme na půl, aby vznikl uzavřený obdélník, a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.
- Po upečení placku můžeme podávat s čerstvým salátem nebo zeleninovým přílohou.




