8. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí provensálský plátek se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí provensálský plátek se zeleninou, který se stane hitem vaší kuchyně. Kombinace výrazné provensálské kořeněné omáčky s křupavou zeleninou a šťavnatým kuřecím masem vám jistě zaručí skvělý chuťový zážitek. S tímto receptem si užijete bohatou a zdravou večeři plnou chuti a vitamínů. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své blízké skvělým jídlem.

Suroviny

  • 4 kuřecí plátky
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme do sklovata.
  3. Přidáme nakrájenou papriku a rajčata a necháme zhruba 5 minut restovat.
  4. Přidáme kuřecí plátky a osolíme, opepříme, a posypeme tymiánem a rozmarýnem.
  5. Dusíme pod pokličkou asi 10-15 minut, dokud kuřecí maso není propečené.
  6. Podáváme s přílohou podle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *