30. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Kuřecí provensálsky s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí provensálský s bramborem, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Kombinace šťavnatého kuřecího masa s aromatickými bylinkami a dochucovadly Provence se skvěle hodí k šťavnatým bramborům. Nechte se inspirovat a pusťte se do vaření tohoto lahodného pokrmu!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 400 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na nudličky
  • 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm kuřecí prsa z obou stran do zlatova. Poté přendáme maso na talíř.
  2. Do stejné pánve přidáme česnek, tymián a rozmarýn a krátce restujeme.
  3. Přidáme brambory a restujeme je zhruba 5 minut.
  4. Přidáme nakrájenou papriku, zalijeme kuřecím vývarem a necháme provařit asi 15 minut.
  5. Přidáme opět kuřecí maso a vaříme dalších 10 minut nebo dokud není maso uvařené.
  6. Hotové jídlo dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *