30. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí provensálský s bramborem, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Kombinace šťavnatého kuřecího masa s aromatickými bylinkami a dochucovadly Provence se skvěle hodí k šťavnatým bramborům. Nechte se inspirovat a pusťte se do vaření tohoto lahodného pokrmu!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 400 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na nudličky
- 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
- 200 ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm kuřecí prsa z obou stran do zlatova. Poté přendáme maso na talíř.
- Do stejné pánve přidáme česnek, tymián a rozmarýn a krátce restujeme.
- Přidáme brambory a restujeme je zhruba 5 minut.
- Přidáme nakrájenou papriku, zalijeme kuřecím vývarem a necháme provařit asi 15 minut.
- Přidáme opět kuřecí maso a vaříme dalších 10 minut nebo dokud není maso uvařené.
- Hotové jídlo dochutíme solí a pepřem a můžeme servírovat.




