17. 12. 2025
Autor: Dana Novotná
Kuřecí rizoto s houbami ašpekáčky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné kuřecí rizoto s houbami⁣ a špekáčky! Tato⁤ jednoduchá a chutná pokrm bude⁢ skvělou volbou pro milovníky‍ rizota. S křupavými houbami a slanými špekáčky se ⁤jedná o ‌skvělou kombinaci ⁢chutí,‌ která jistě potěší‍ i ty nejnáročnější gurmány. Sledujte náš krok ⁣za ​krokem návod ​a připravte si tento skvělý pokrm i vy doma!

Suroviny

  • 400 g kuřecích‌ prsou, nakrájených na kousky
  • 200 g ⁢arborio rýže
  • 200 g žampionů, nakrájených ⁤na ‍plátky
  • 100 ⁤g špekáčků, nakrájených na kolečka
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2‍ stroužky česneku, jemně⁢ nasekané
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 50 g ⁢másla
  • 50 ml bílého ⁢vína
  • sůl,⁢ pepř, olivový ⁢olej

Postup

  1. Na pánvi⁤ rozehřejte olej‍ a ⁣osmažte ⁣cibuli s česnekem.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte,‌ dokud‌ není zlatě ⁤hnědé.
  3. Přidejte ‌rýži a‍ nechte chvíli restovat,‌ až se‌ rýže začne lehce sklovat.
  4. Přilijte‍ víno a nechte vypařit ⁢alkohol.
  5. Postupně přilévejte vývar⁣ a neustále míchejte,⁤ dokud není rýže měkká.
  6. Mezitím ​na pánvi ​osmažte žampiony a špekáčky.
  7. Když je ‌rýže ​hotová,⁣ přidejte ‌do ní restované žampiony a⁤ špekáčky.
  8. Přidejte máslo​ a promíchejte, dokud⁤ se máslo‌ nerozpustí.
  9. Osolte ​a‍ opepřete ‌podle ‌chuti ‍a‍ podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *