29. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Kuřecí rizoto s hříbky a šlehačkou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí rizoto s hříbky a šlehačkou, které je jednoduché na přípravu a plné‌ bohatých ‌chutí. Skvělá⁣ kombinace kuřecího masa, aromatických hříbků a krémové šlehačky vás jistě ohromí. ​Recept, který si⁢ zamilujete! Nečekejte a vyzkoušejte ho ještě dnes.‌

Suroviny

  • 200g kuřecího masa
  • 150g‍ rýže
  • 100g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 ⁤stroužky česneku
  • 200ml smetany ke⁤ šlehání
  • 50g ‌másla
  • sůl, pepř, petržel na ‍dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte⁤ máslo a osmahněte ‌na něm cibuli ⁣nakrájenou na drobno.
  2. Přidejte ​na kostky nakrájené kuřecí maso a​ restujte, dokud není maso z růžova bílé.
  3. Přidejte ‍na plátky nakrájené hříbky a ⁤prolisovaný⁤ česnek a‍ nechte chvíli restovat.
  4. Přidejte omytou rýži a restujte, dokud není rýže⁣ skleněná.
  5. Přilijte vroucí vodu tak, aby vše bylo​ ponořené a vařte pod⁢ pokličkou do​ změknutí rýže.
  6. Přilijte smetanu ke šlehání, ⁣promíchejte a nechte jen zahřát.
  7. Osolte, ⁤opepřete a ‌podávejte posypané nasekanou ​petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *