29. 4. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí rizoto s hříbky a šlehačkou, které je jednoduché na přípravu a plné bohatých chutí. Skvělá kombinace kuřecího masa, aromatických hříbků a krémové šlehačky vás jistě ohromí. Recept, který si zamilujete! Nečekejte a vyzkoušejte ho ještě dnes.
Suroviny
- 200g kuřecího masa
- 150g rýže
- 100g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke šlehání
- 50g másla
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli nakrájenou na drobno.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a restujte, dokud není maso z růžova bílé.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a prolisovaný česnek a nechte chvíli restovat.
- Přidejte omytou rýži a restujte, dokud není rýže skleněná.
- Přilijte vroucí vodu tak, aby vše bylo ponořené a vařte pod pokličkou do změknutí rýže.
- Přilijte smetanu ke šlehání, promíchejte a nechte jen zahřát.
- Osolte, opepřete a podávejte posypané nasekanou petrželí.




