18. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Kuřecí rizoto s hubami a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné kuřecí rizoto ⁢s houbami ‍a⁣ hráškem je skvělou volbou‍ pro⁢ rychlý a lahodný oběd ⁣či večeři. Tento recept kombinuje ​šťavnaté kousky kuřecího masa s⁢ aromatickými‍ houbami⁣ a osvěžujícím⁢ hráškem, což vytváří lahodnou a ​vyváženou chuťovou kombinaci. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 2⁤ kousky kuřecího‍ masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g rýže
  • 200g žampiónů
  • 100g hrášku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, oregano
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou ⁣cibuli a česnek, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a orestujte.
  2. Přidejte na plátky nakrájené žampióny a restujte,⁤ dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a restujte asi minutu, až ‌se začne lehce prosklovat.
  4. Přilijte vodu⁤ nebo vývar, aby rýže byla ponořená, osolte, ‍opepřete a přidejte oregano. Vařte do měkka asi ⁣15-20​ minut, občas promíchávejte‍ a⁣ přilévejte tekutinu.
  5. Přidejte‌ hrášek a vařte ještě 5 minut. Podle potřeby přilijte ještě trochu vody.
  6. Po uvaření dochuťte ⁤podle chuti solí,‍ pepřem nebo ⁣oreganem a podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *