18. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Chutné kuřecí rizoto s houbami a hráškem je skvělou volbou pro rychlý a lahodný oběd či večeři. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatickými houbami a osvěžujícím hráškem, což vytváří lahodnou a vyváženou chuťovou kombinaci. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 2 kousky kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g rýže
- 200g žampiónů
- 100g hrášku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, oregano
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso a orestujte.
- Přidejte na plátky nakrájené žampióny a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a restujte asi minutu, až se začne lehce prosklovat.
- Přilijte vodu nebo vývar, aby rýže byla ponořená, osolte, opepřete a přidejte oregano. Vařte do měkka asi 15-20 minut, občas promíchávejte a přilévejte tekutinu.
- Přidejte hrášek a vařte ještě 5 minut. Podle potřeby přilijte ještě trochu vody.
- Po uvaření dochuťte podle chuti solí, pepřem nebo oreganem a podávejte posypané nasekanou petrželkou.




