28. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí salát s medem a hroznem
zdroj: Recepty 24/7

Osvěžující kuřecí salát s medem a hroznem, který okouzlí vaše chuťové buňky! Tento lehký a chutný recept kombinuje grilované kuřecí maso s čerstvým hrozny a medovým dresinkem. Skvělá volba pro letní večírky nebo rychlý oběd. Vyzkoušejte tento lahodný salát ještě dnes! Suroviny:

  • 300 g kuřecího masa
  • 1 lžíce medu
  • 100 g hroznů
  • 1 červená paprika
  • 1 okurka
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Nejprve uvařte kuřecí maso a nakrájejte ho na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte med, přidejte maso a restujte ho dozlatova.
  3. Hroznová vína omyjte, zbavte jader a nakrájejte na poloviny.
  4. Papriku a okurku nakrájejte na menší kostky.
  5. Pomeranč oloupejte a rozdělte na segmenty.
  6. V míse smíchejte kuřecí maso, hrozny, papriku, okurku a pomerančové segmenty.
  7. Přilijte olivový olej, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  8. Nechte salát odležet v lednici alespoň 30 minut před podáním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *