28. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Osvěžující kuřecí salát s medem a hroznem, který okouzlí vaše chuťové buňky! Tento lehký a chutný recept kombinuje grilované kuřecí maso s čerstvým hrozny a medovým dresinkem. Skvělá volba pro letní večírky nebo rychlý oběd. Vyzkoušejte tento lahodný salát ještě dnes! Suroviny:
- 300 g kuřecího masa
- 1 lžíce medu
- 100 g hroznů
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- 1 pomeranč
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup:
- Nejprve uvařte kuřecí maso a nakrájejte ho na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte med, přidejte maso a restujte ho dozlatova.
- Hroznová vína omyjte, zbavte jader a nakrájejte na poloviny.
- Papriku a okurku nakrájejte na menší kostky.
- Pomeranč oloupejte a rozdělte na segmenty.
- V míse smíchejte kuřecí maso, hrozny, papriku, okurku a pomerančové segmenty.
- Přilijte olivový olej, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- Nechte salát odležet v lednici alespoň 30 minut před podáním.





