26. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí Saltimbocca s šunkou a žloutkem, který vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Tento pokrm kombinuje křehké kuřecí maso s plátkem šunky a krémovým žloutkem, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Dodejte vašemu jídlu něco extra a pusťte se do vaření tohoto výjimečného pokrmu! Naše receptura vám krok za krokem předvede, jak na to. Zároveň se můžete těšit na vysokou kvalitu a bohaté chuťové zážitky, které vám toto jídlo určitě přinese. Buďte kuchařem ve své kuchyni a připravte si lahodný kuřecí Saltimbocca s šunkou a žloutkem!
Suroviny
- 4 kuřecí plátky
- 4 plátky parmské šunky
- 4 žloutka
- 4 lístky šalvěje
- sůl, pepř
- 3 lžíce olivového oleje
Postup
- Na každý plátek kuřecího masa položte plátek parmské šunky a lístek šalvěje.
- Plátky posypte solí a pepřem.
- Vytvořte malé jámy na povrchu masa a do každé jámy vložte žloutek.
- Rozpalte olej na pánvi a smažte saltimboccu z obou stran asi 5 minut, dokud kuře není propečené a žloutek stále tekutý.
- Po upečení podávejte s vaší oblíbenou přílohou a můžete ozdobit čerstvými bylinkami.




