26. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí Saltimbocca s šunkou a žloutkem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí Saltimbocca s šunkou a žloutkem, který vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Tento pokrm kombinuje křehké kuřecí maso s plátkem šunky a krémovým žloutkem, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Dodejte vašemu jídlu něco extra a pusťte se do vaření tohoto výjimečného pokrmu! Naše receptura vám krok za krokem předvede, jak na to. Zároveň se můžete těšit na vysokou kvalitu a bohaté chuťové zážitky, které vám toto jídlo určitě přinese. Buďte kuchařem ve své kuchyni a připravte si lahodný kuřecí Saltimbocca s šunkou a žloutkem!

Suroviny

  • 4 kuřecí plátky
  • 4 plátky parmské šunky
  • 4 žloutka
  • 4 lístky šalvěje
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Na každý plátek kuřecího masa položte plátek parmské šunky a lístek šalvěje.
  2. Plátky posypte solí a pepřem.
  3. Vytvořte malé jámy na povrchu masa a do každé jámy vložte žloutek.
  4. Rozpalte olej na pánvi a smažte saltimboccu z obou stran asi 5 minut, dokud kuře není propečené a žloutek stále tekutý.
  5. Po upečení podávejte s vaší oblíbenou přílohou a můžete ozdobit čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *