26. 2. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí soté s červeným vínem je lahodné a elegantní jídlo, které se snadno připravuje. Kombinace kuřecího masa s aromatickým červeným vínem vytváří bohatou a chutnou omáčku, která krásně prolnuté s dalšími přísadami. Určitě jde o recept, který si zamilujete! Sledujte krok za krokem, jak ho připravit a překvapte své blízké nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 paprika nakrájená na proužky
- 200ml červeného vína
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme kuřecí maso a orestujeme dozlatova.
- Přilijeme červené víno a necháme vařit do úplného vyvaření.
- Přidáme nakrájenou papriku a necháme chvíli dusit.
- Za stálého míchání dochutíme solí, pepřem a oreganem podle chuti.
- Soté můžeme podávat s rýží nebo brambory.




