26. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí soté s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí soté s červeným vínem je lahodné a elegantní jídlo, které se snadno připravuje. Kombinace kuřecího masa s aromatickým červeným vínem vytváří bohatou a chutnou omáčku, která krásně prolnuté s dalšími přísadami. Určitě jde o recept, který si zamilujete! Sledujte krok za krokem, jak ho připravit a překvapte své blízké nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 paprika nakrájená na proužky
  • 200ml červeného vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, oregano

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidáme kuřecí maso a orestujeme dozlatova.
  3. Přilijeme červené víno a necháme vařit do úplného vyvaření.
  4. Přidáme nakrájenou papriku a necháme chvíli dusit.
  5. Za stálého míchání dochutíme solí, pepřem a oreganem podle chuti.
  6. Soté můžeme podávat s rýží nebo brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *