1. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné kuřecí soté s hříbky a smetanou. Tento recept vás okouzlí jednoduchou přípravou a bohatou chutí. Skvělá kombinace kuřecího masa, hříbků a smetany vás jistě potěší. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny:
- 400g kuřecího masa
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml smetany ke vaření
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup:
- Nejprve očistěte hříbky a nakrájejte je na plátky.
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek nasekejte.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte hříbky a smažte je společně s masem asi 10 minut.
- Přilijte smetanu a nechte jídlo provařit.
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo brambory.




