1. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí soté z hříbků a smetany
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné kuřecí soté s hříbky a smetanou. Tento recept vás okouzlí jednoduchou přípravou a bohatou chutí. Skvělá kombinace kuřecího masa, hříbků a smetany vás jistě potěší. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!

Suroviny:

  • 400g kuřecího masa
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml smetany ke vaření
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve očistěte hříbky a nakrájejte je na plátky.
  2. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek nasekejte.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  4. Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud není zlatě hnědé.
  5. Přidejte hříbky a smažte je společně s masem asi 10 minut.
  6. Přilijte smetanu a nechte jídlo provařit.
  7. Ochutnejte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *