Kuřecí tajine s meruňkami je lahodné marocké jídlo plné exotických chutí a vůní. Recept kombinuje dochucení kuřecího masa s meruňkami, cibulí, skořicí a dalšími kořeními, které vytvářejí bohatou a lahodnou omáčku. Tento jednoduchý a chutný recept je skvělou volbou pro milovníky orientální kuchyně. Uvařte si ho doma a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 čajová lžička mletého kurkumy
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- 200g sušených meruněk
- 1 konzerva naklíčených cizrny
- 500ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi si osmahneme na oleji nakrájené cibuli, prolisovaný česnek a maso pokrájené na menší kousky.
- Přidáme všechny koření a krátce restujeme, dokud se nezačnou uvolňovat vůně.
- Přidáme nakrájené sušené meruňky a necháme chvilku restovat, aby změkly.
- Poté zalijeme kuřecím vývarem a přidáme odkapanou cizrnu.
- Pokrm podusíme do měkka a dochutíme solí a pepřem.
- S podušeným kuřecím můžeme podávat třeba s kuskusem nebo se salátem.




