Kuřecí tajine s meruňkami je lahodné marocké jídlo⁢ plné exotických chutí a vůní. Recept kombinuje dochucení kuřecího masa s meruňkami, cibulí, skořicí a⁤ dalšími kořeními, které vytvářejí bohatou a lahodnou omáčku. Tento ​jednoduchý a chutný recept‍ je skvělou volbou pro milovníky orientální kuchyně.​ Uvařte ⁤si ho‍ doma a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 4 ⁣stroužky česneku
  • 1 čajová ‌lžička mletého kurkumy
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1​ lžička mletého skořice
  • 200g sušených meruněk
  • 1 konzerva ‍naklíčených cizrny
  • 500ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme na oleji nakrájené cibuli, prolisovaný česnek a maso pokrájené na menší kousky.
  2. Přidáme všechny koření a krátce restujeme, dokud se ​nezačnou uvolňovat vůně.
  3. Přidáme ⁤nakrájené⁤ sušené meruňky‌ a necháme chvilku restovat, aby‌ změkly.
  4. Poté⁢ zalijeme kuřecím vývarem‍ a​ přidáme​ odkapanou cizrnu.
  5. Pokrm podusíme do měkka a dochutíme solí ​a pepřem.
  6. S podušeným⁢ kuřecím můžeme podávat třeba s kuskusem nebo se salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *