30. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí tamales s aji amarillo
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční peruánské jídlo – kuřecí tamales s aji amarillo. ⁤Tato chuťová ‍exploze spojuje křehkou kuřecí maso s kořenitou⁢ omáčkou a máslovými tamale. Připravte si nezapomenutelný gastronomický zážitek s tímto jednoduchým receptem!

Suroviny:

  • 1 ‍kg kuřecího masa
  • 500 g kukuřičné mouky
  • 200 g másla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička aji ⁤amarillo⁣ (žlutý kajenský pepř)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ml ⁣kuřecího vývaru
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na ⁣pánvi rozehřejte olivový olej​ a osmahněte na‍ něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájené‌ kuřecí maso a orestujte ho dozlatova.
  3. Přidejte aji amarillo, sůl a pepř ⁣podle chuti a zalijte⁢ kuřecím vývarem. Nechte vařit 15 minut.
  4. V hrnci přiveďte‌ k ⁣varu vodu a vařte kukuřičnou mouku s máslem, dokud se ⁣nevytvoří hustá konzistence.
  5. Vezměte kastrol ⁣a ​natřete dno máslem, na to dejte vrstvu ‍kukuřičné‍ mouky, poté vrstvu kuřecí směsi, a takto pokračujte, ⁣dokud nevytvoříte všechny tamales.
  6. Zabalte tamales do listů kukuřice a uvolněte hlavní uzly, aby voda mohla proudit. ⁤Vařte na páře 1-2⁢ hodiny.
  7. Podávejte teplé a ozdobte plátky avokáda a koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *