30. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční peruánské jídlo – kuřecí tamales s aji amarillo. Tato chuťová exploze spojuje křehkou kuřecí maso s kořenitou omáčkou a máslovými tamale. Připravte si nezapomenutelný gastronomický zážitek s tímto jednoduchým receptem!
Suroviny:
- 1 kg kuřecího masa
- 500 g kukuřičné mouky
- 200 g másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička aji amarillo (žlutý kajenský pepř)
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a orestujte ho dozlatova.
- Přidejte aji amarillo, sůl a pepř podle chuti a zalijte kuřecím vývarem. Nechte vařit 15 minut.
- V hrnci přiveďte k varu vodu a vařte kukuřičnou mouku s máslem, dokud se nevytvoří hustá konzistence.
- Vezměte kastrol a natřete dno máslem, na to dejte vrstvu kukuřičné mouky, poté vrstvu kuřecí směsi, a takto pokračujte, dokud nevytvoříte všechny tamales.
- Zabalte tamales do listů kukuřice a uvolněte hlavní uzly, aby voda mohla proudit. Vařte na páře 1-2 hodiny.
- Podávejte teplé a ozdobte plátky avokáda a koriandrem.




