10. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí tandoori s rýží a dejte svému jídlu exotickou chuť. Tento recept vás okouzlí svými aromatickými kořeněnými chutěmi a jemně grilovaným kuřecím masem. Perfektní pokrm pro milovníky indické kuchyně i ty, kteří rádi experimentují s novými recepty. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a připravte si tuto lahůdku doma!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 200 g řeckého jogurtu
- 2 lžíce tandoori koření
- 1 lžička čerstvého mletého zázvoru
- 1 lžička čerstvé mletého česneku
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- vařená rýže na přílohu
Postup
- Nejprve připravte marinádu smícháním jogurtu, tandoori koření, zázvoru, česneku, citronové šťávy, soli a pepře.
- Nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky a dejte do marinády, nechte odpočívat v lednici minimálně 1 hodinu.
- Předehřejte troubu na 200°C a přeneste kuřecí kousky na plech s pečícím papírem.
- Péct v troubě asi 20-25 minut, dokud není kuře zlatě hnědé a upečené.
- Smažte si vařenou rýži na pánvi a podávejte s kuřecím tandoori. Dobrou chuť!




