10. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí tandoori s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné kuřecí tandoori s rýží a dejte svému jídlu exotickou chuť. Tento recept vás okouzlí svými aromatickými kořeněnými chutěmi a jemně grilovaným kuřecím masem. Perfektní pokrm pro milovníky indické kuchyně i ty, kteří rádi experimentují s novými recepty. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem návod a připravte si tuto lahůdku doma!

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce tandoori koření
  • 1 lžička čerstvého mletého zázvoru
  • 1 lžička čerstvé mletého česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • vařená rýže na přílohu

Postup

  1. Nejprve připravte marinádu smícháním jogurtu, tandoori koření, zázvoru, česneku, citronové šťávy, soli a pepře.
  2. Nakrájejte kuřecí prsa na menší kousky a dejte do marinády, nechte odpočívat v lednici minimálně 1 hodinu.
  3. Předehřejte troubu na 200°C a přeneste kuřecí kousky na plech s pečícím papírem.
  4. Péct v troubě asi 20-25 minut, dokud není kuře zlatě hnědé a upečené.
  5. Smažte si vařenou rýži na pánvi a podávejte s kuřecím tandoori. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *