Hledáte recept na lahodné kuřecí tikka masala s kořeněnou rýží? Nechte se inspirovat naší jednoduchou a chutnou verzí tohoto tradičního indického pokrmu. Vyzkoušejte náš recept a připravte si doma skvělou kombinaci šťavnatého kuřecího masa s lahodnou omáčkou a aromatickou rýží. Jde o skvělou volbu pro milovníky indické kuchyně!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 400g rajčatového protlaku
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce tikka masala koření
- sůl a pepř
- olivový olej
- vařená rýže
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky a společně s nasekaným česnekem osmahněte na pánvi s trochou olivového oleje.
- Přidejte nakrájenou papriku a kuřecí maso a restujte, dokud maso není dobře uvařené.
- Přidejte rajčatový protlak a tikka masala koření a vařte asi 10 minut.
- Přilijte smetanu ke šlehání a nechte provařit dalších 5 minut. Dochutíme solí a pepřem.
- Servírujte s vařenou rýží.




