Hledáte recept na lahodné kuřecí tikka masala s kořeněnou rýží? Nechte se inspirovat naší jednoduchou a chutnou verzí tohoto tradičního indického pokrmu. Vyzkoušejte náš recept a připravte si doma skvělou kombinaci šťavnatého kuřecího masa s lahodnou omáčkou a aromatickou rýží. Jde o skvělou volbu pro milovníky indické kuchyně!

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 400g rajčatového protlaku
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce tikka masala koření
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • vařená rýže

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Cibuli nakrájejte na drobné kousky a společně s nasekaným česnekem osmahněte na pánvi s trochou olivového oleje.
  3. Přidejte nakrájenou papriku a kuřecí maso a restujte, dokud maso není dobře uvařené.
  4. Přidejte rajčatový protlak a tikka masala koření a vařte asi 10 minut.
  5. Přilijte smetanu ke šlehání a nechte provařit dalších 5 minut. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *