31. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí vývar s krutony
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí vývar s křupavými krutony je tradiční česká pochoutka pro celou rodinu. Naučte se, jak jednoduše připravit lahodný vývar plný chuti kuřecího masa a zeleniny, doplněný o křupavé krutony pro dokonalou chuťovou harmonii. Získejte recept a vytvořte si lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 1 kg kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 lžíce soli
  • 30 kuliček nového koření
  • 3 litry vody
  • hrst petrželové natě
  • 2 krajíce suchého chleba
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Do velkého hrnce dáme kuřecí maso, oloupanou cibuli, oloupanou mrkev, oloupanou petržel a osolíme.
  2. Přidáme nové koření a zalijeme vodou.
  3. Necháme vařit a odstraňujeme pěnu, která se vytváří na hladině.
  4. Vaříme asi 2 hodiny, dokud maso nezestředne.
  5. Po uvaření maso vyndáme a odstraníme kosti. Nakrájíme na menší kousky.
  6. Povrneme vývar přes síto a vrátíme zpět do hrnce.
  7. Přidáme nakrájené maso zpět do vývaru.
  8. Přidáme nasekanou petrželovou natě.
  9. Na pánvi opečeme nakrájené kousky suchého chleba na olivovém oleji a osolíme je.
  10. Servírujeme vývar do misky a ozdobíme krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *