31. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí vývar s křupavými krutony je tradiční česká pochoutka pro celou rodinu. Naučte se, jak jednoduše připravit lahodný vývar plný chuti kuřecího masa a zeleniny, doplněný o křupavé krutony pro dokonalou chuťovou harmonii. Získejte recept a vytvořte si lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 1 kg kuřecího masa
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 1 petržel
- 1 lžíce soli
- 30 kuliček nového koření
- 3 litry vody
- hrst petrželové natě
- 2 krajíce suchého chleba
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do velkého hrnce dáme kuřecí maso, oloupanou cibuli, oloupanou mrkev, oloupanou petržel a osolíme.
- Přidáme nové koření a zalijeme vodou.
- Necháme vařit a odstraňujeme pěnu, která se vytváří na hladině.
- Vaříme asi 2 hodiny, dokud maso nezestředne.
- Po uvaření maso vyndáme a odstraníme kosti. Nakrájíme na menší kousky.
- Povrneme vývar přes síto a vrátíme zpět do hrnce.
- Přidáme nakrájené maso zpět do vývaru.
- Přidáme nasekanou petrželovou natě.
- Na pánvi opečeme nakrájené kousky suchého chleba na olivovém oleji a osolíme je.
- Servírujeme vývar do misky a ozdobíme krutony.




