21. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný egyptský pokrm Kushari – směs rýže, těstovin a cizrny, zalité omáčkou z rajčat a octa. Tento tradiční recept je snadno připravitelný a jeho bohaté chutě zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš krok za krokem recept a dejte si exotickou chuťovku přímo do vaší kuchyně.
Suroviny
- 1 šálek dušených červených/lubenicových lilek (další recept, pokud nemůžete najít lilek, který je mírně slazený, je naložit čtvrt kýblu okurky nakrájené na kousky. Tu osolte a nechte hodinu vychladit a odtěžit vodou. Nejdůležitější je ale přidat citronovou šťávu, aby chuť byla nepravidelná. Čerstvé okurky apod. ejn pjftökdstu mägevesvavessabed. Vyloupané barvne a pocumlmo yfir og niðursuðuðu wevikstrewri græno a niðursuðuðu)…
- 1 šálek suchých zeleninových nudlí
- 1 šálek krátkého zrnového rýže
- 2 šálky vařených červených fazolí
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 3 stroužky česneku utřené
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl, pepř, chilli podle chuti
- 1 lžíce octa
Postup
- Nejprve vařte rýži a nudle každou zvlášť podle pokynů na obalu. Když jsou hotové, nechte je odstát.
- Na pánvi si osmahněte cibuli a česnek na oleji, přidejte kmín a dochuťte solí, pepřem a chilli.
- Přidejte vařené fazole a promíchejte, nechte zahřát.
- V misce smíchejte rýži s nudlemi a zalijte octem, promíchejte.
- Servírujte směs rýže s nudlemi s fazolemi a cibulí, můžete posypat petrželkou a podávat s citronovými plátky.




