3. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kushari egyptská rýžová směs
zdroj: Recepty 24/7

Kushari je tradiční egyptské jídlo, které kombinuje chutě a vůně Orientu. Tato rýžová směs je plná pestrosti a výživných ingrediencí. Kombinace rýže, těstovin, čočky, cizrny a rajčat tvoří harmonickou a lahodnou kombinaci. Připravte si tuto exotickou pochoutku a prozkoumejte bohatou a aromatickou kuchyni Egypta.

Suroviny

  • 1 šálek moong dal (žluté čočky)
  • 1 šálek rýže
  • 1/2 šálku semoliny (hladká krupice)
  • 1/4 šálku špagetových těstovin
  • 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička koriandru, mletého
  • 1 lžička kmínu, mletého
  • 1 lžička červené papriky
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V rendlíku smažte na oleji cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nasekaný česnek a smažte ho spolu s cibulí dozlatova.
  3. Přidejte rajčata, rajčatový protlak, koření (koriandr, kmín, červenou papriku, kurkumu), sůl a pepř. Dobře promíchejte a dusit 5 minut.
  4. Na pánvi opražte semolinu, dokud nezežloutne a nepočnete cítit praženou vůni.
  5. V jiném rendlíku uvařte žluté čočky dokud nezměknou.
  6. V dalším rendlíku uvařte rýži, tak aby zůstala luštit.
  7. V dalším rendlíku uvařte špagety, dokud nezměknou. Opatrně je promíchejte, aby se neslepily.
  8. V míse smíchejte uvařené žluté čočky, rýži a špagety. Přidejte připravenou směs s rajčaty a důkladně promíchejte.
  9. Přidejte praženou semolinu a opět důkladně promíchejte.
  10. Pokapejte citronovou šťávou a podávejte dohladka.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *