2. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuskus s jehněčím masem a švestkami. Tato tradiční orientální kombinace chutí skvěle a skvěle voní. Podívejte se, jak jednoduché a rychlé připravit tento lahodný pokrm plný chuti a vůně.
Suroviny
- 250 g jehněčího masa
- 200 g kuskusu
- 100 g sušených švestek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a restujeme dozlatova.
- Přidáme nakrájené sušené švestky, kmín, skořici, sůl a pepř a zalijeme trochou vody.
- Na mírném plameni dusíme, dokud maso není měkké a švestky jsou měkké a rozpustné.
- Mezitím si připravíme kuskus podle návodu na obalu.
- Smažený kuskus podáváme s jehněčím masem a švestkami posypaný čerstvě nasekanou petrželkou.




