2. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kuskus s jehněčím masem a švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuskus s jehněčím masem a švestkami. Tato tradiční orientální kombinace chutí skvěle a skvěle voní. Podívejte se, jak jednoduché a rychlé připravit tento lahodný pokrm plný chuti a vůně.

Suroviny

  • 250 g jehněčího masa
  • 200 g kuskusu
  • 100 g sušených švestek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme nakrájené sušené švestky, kmín, skořici, sůl a pepř a zalijeme trochou vody.
  4. Na mírném plameni dusíme, dokud maso není měkké a švestky jsou měkké a rozpustné.
  5. Mezitím si připravíme kuskus podle návodu na obalu.
  6. Smažený kuskus podáváme s jehněčím masem a švestkami posypaný čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *