19. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kůzlí kormašík s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit tradičním indickým jídlem – kůzlím kormašíkem s lahodnou přílohou z aromatické rýže. S tímto receptem si přenesete chuťové buňky až do exotické Indie a s radostí se ponoříte do bohaté kuchyně této země plné barev a zajímavých kombinací chutí. Buďte kuchařem své vlastní kuchyně a vyzkoušejte tento jedinečný recept na kormašíka s kozím masem hned dnes!

Suroviny

  • 500g kůzlího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 1 hrnek rýže
  • 2 hrnky vody
  • sůl, pepř, kmín, koriandr
  • olej

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájenou papriku a dáme opéct.
  3. Přidáme nakrájené rajčata a kůzlí maso nakrájené na kousky.
  4. Podlijeme vodou a necháme dusit a vařit, přidáme koření dle chuti.
  5. Mezitím uvaříme rýži ve slané vodě.
  6. Smažené maso podáváme s uvařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *