21. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodné květákové „kousky“ s omáčkou, kterým nikdo neodolá! Skvělá a zdravá alternativa k obvyklým smaženým pokrmům, která rozhodně zaujme vaše chuťové buňky. Jemně smažený květák podávaný s omáčkou plnou chutí je ideální volbou pro všechny milovníky zdravého stravování. Podívejte se na kompletní recept a připravte si ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 menší hlava květáku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- olej na smažení
- sůl, pepř, provensálské bylinky
Postup
- Nejprve květák očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem.
- Přidáme květák a restujeme ho do měkka.
- Přidáme rajčata, rajčatový protlak a dochutíme solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
- Omáčku vaříme ještě cca 5 minut, než všechny chutě promícháme.
- Hotové podáváme například s rýží nebo bramborem.




