16. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si křehkou a chutnou alternativu křupavkám s těmito lahodnými květákovými „křupkami“. Jednoduchý a zdravý recept, který potěší nejen milovníky zeleniny. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 hlava květáku
- 2 vejce
- 100g strouhanky
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Oddělte květákové růžičky od stonku a spařte je vařící vodou, nechte je okapat.
- Růžičky květáku obalte nejdříve ve strouhance smíchané s kořením.
- Poté je namočte do rozšlehaných vajec.
- Opět je obalte ve směsi strouhanky a koření.
- Položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 200°C asi 20 minut, dokud nejsou křupavé.
- Po vychladnutí můžete podávat s dipem podle chuti.




