28. 11. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na květákový šalát s hummusem, který je plný chuti a zdravých ingrediencí. Tato svěží a výživná kombinace květáku a hummusu je skvělá volba jako lehké jídlo nebo příloha k hlavnímu chodu. Podívejte se na náš jednoduchý recept a dejte inspiraci do své kuchyně!
Suroviny:
- 1 menší květák
- 200g cizrny
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Postup:
- Naaranžujte květák na plech a opékejte ho v troubě na 200 stupňů, dokud není zlatě hnědý a měkký.
- V hrnci uvařte cizrnu podle návodu na obalu, a poté ji sceďte.
- V mixéru smíchejte cizrnu, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř a mixujte do hladka.
- Na talíři rozložte pečený květák, přelijte ho hummusem a posypte nasekanou petrželkou.




