17. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Květákový steak s avokádovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na květákový steak s avokádovým pyré, který je nejen zdravý, ale také jednoduchý na přípravu. Tento veganský pokrm je bohatý na vitamíny a minerály a skvěle nasycuje. Vyzkoušejte novou chutí kombinaci a dopřejte si lahodný a zdravý oběd.

Suroviny

  • 1 malý květák
  • 2 avokáda
  • 1 limetka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na začátku si připravíme květák. Odřízneme z něj spodní část a očistíme ho od listů.
  2. Květák nakrájíme na plátky o tloušťce zhruba 1 cm.
  3. Pokapeme plátky květáku olivovým olejem a osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Grilujeme plátky květáku na rozpálené pánvi nebo grilu z obou stran, dokud nejsou měkké a lehce zhnědlé.
  5. Mezitím si připravíme avokádové pyré. Avokáda oloupeme a vyndáme pecky.
  6. Avokádo rozmixujeme ve vysokém mixéru spolu s limetkovou šťávou a špetkou soli.
  7. Na talíři servírujeme květákové steaky se avokádovým pyré a můžeme ozdobit čerstvými bylinkami nebo semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *