17. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová
Lahodná haríra polévka z Maroka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou haríru – tradiční marockou polévku plnou aromatických koření a lahodné chuti. Tento recept vás zavede do tradiční kuchyně Maroka a potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se, jak snadno připravit tuto lahodnou polévku!

Suroviny:

  • 250g cizrny
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 100g rajčat
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého skořice
  • soů, pepř
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup:

  1. Ve velkém hrnci zalijeme cizrnu vodou a necháme přes noc namočenou.
  2. Druhý den oloupeme a nakrájíme zeleninu.
  3. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli s mrkví.
  4. Přidáme nakrájené rajčata, brambory a restujeme je spolu s kořením.
  5. Přidáme namočenou cizrnu s vodou a necháme vařit asi 30 minut, dokud není cizrna měkká.
  6. Před podáváním dochutíme solí, pepřem a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *