17. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou haríru – tradiční marockou polévku plnou aromatických koření a lahodné chuti. Tento recept vás zavede do tradiční kuchyně Maroka a potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se, jak snadno připravit tuto lahodnou polévku!
Suroviny:
- 250g cizrny
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 100g rajčat
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- soů, pepř
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- Ve velkém hrnci zalijeme cizrnu vodou a necháme přes noc namočenou.
- Druhý den oloupeme a nakrájíme zeleninu.
- V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli s mrkví.
- Přidáme nakrájené rajčata, brambory a restujeme je spolu s kořením.
- Přidáme namočenou cizrnu s vodou a necháme vařit asi 30 minut, dokud není cizrna měkká.
- Před podáváním dochutíme solí, pepřem a ozdobíme nasekanou petrželkou.




