6. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Lahodný jehněčí kari s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný jehněčí kari s rýží a užijte si exotickou chuť v pohodlí vaší kuchyně. Tento recept vás okouzlí aroma koření a lahodnými kousky měkkého jehněčího masa. Skvělá volba pro milovníky pikantního jídla!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 400ml kokosového mléka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže k podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli do zlatova.
  2. Přidejte na kostky nakrájené jehněčí maso a restujte dozlatista.
  3. Přidejte prolisovaný česnek, kari koření a kurkumu a promíchejte.
  4. Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké.
  5. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Smažte rýži a podávejte s lahodným jehněčím kari.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *