6. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný jehněčí kari s rýží a užijte si exotickou chuť v pohodlí vaší kuchyně. Tento recept vás okouzlí aroma koření a lahodnými kousky měkkého jehněčího masa. Skvělá volba pro milovníky pikantního jídla!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 400ml kokosového mléka
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže k podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte na kostky nakrájené jehněčí maso a restujte dozlatista.
- Přidejte prolisovaný česnek, kari koření a kurkumu a promíchejte.
- Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit asi 20 minut, dokud maso není měkké.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Smažte rýži a podávejte s lahodným jehněčím kari.




