Osvěžující recept na jehněčí tagine s švestkami je vynikající kombinací sladkého a slaného. Pokořte své chuťové buňky tímto lahodným pokrmem plným křehkého masa jehňáčka a sladkých švestek. Vyzkoušejte tento recept a překvapte svou rodinu nebo hosty lahodným jídlem, které si zamilují!
Suroviny
- 1 kg jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 2 lžičky mletého skořice
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 g sušených švestek
- 2 lžíce medu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme koření (skořici, koriandr, kurkumu a zázvor) a necháme chvíli restovat.
- Přidáme nakrájené jehněčí maso a restujeme dokud nezezlátnou všechny strany masa.
- Přilijeme kuřecí vývar, přidáme sušené švestky a med.
- Zakryjeme poklicí a necháme vařit asi 1,5 hodiny na mírném ohni.
- Při dochucování použijeme sůl a pepř podle chuti.
- S podáváním můžete doplnit rýží nebo chlebem.




