Osvěžující recept⁤ na jehněčí tagine s švestkami je vynikající kombinací sladkého a slaného. Pokořte své ‌chuťové buňky tímto lahodným‍ pokrmem plným křehkého masa jehňáčka a sladkých švestek. Vyzkoušejte tento recept⁢ a ​překvapte svou rodinu nebo hosty ‌lahodným jídlem, které si zamilují!

Suroviny

  • 1 kg ⁢jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na plátky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžičky mletého skořice
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička‍ mletého kurkumy
  • 1 ‍lžička mletého zázvoru
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 200‌ g ​sušených ‌švestek
  • 2 lžíce medu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidáme koření (skořici, koriandr, ⁣kurkumu ⁢a ​zázvor)⁢ a ‌necháme chvíli restovat.
  3. Přidáme nakrájené jehněčí maso a restujeme dokud nezezlátnou všechny strany masa.
  4. Přilijeme kuřecí vývar,​ přidáme sušené švestky a med.
  5. Zakryjeme poklicí a​ necháme‌ vařit‍ asi 1,5 hodiny na mírném ⁤ohni.
  6. Při dochucování použijeme sůl a pepř podle chuti.
  7. S podáváním můžete doplnit rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *