9. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová
Lamb Tajine s bramborami a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné marocké jídlo Lamb Tajine s bramborami a olivami. Tato tradiční tajine je plná bohatých chutí a aromatických koření, které se skvěle doplňují s jemným jehněčím masem. Zkuste tento recept a dopřejte si exotický zážitek přímo v pohodlí domova.

Suroviny:

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 500g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
  • 200g zelených oliv
  • 400ml hovězího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezezloutne.
  2. Přidejte jehněčí maso a osmahněte ho z každé strany, dokud se nezačne ruměnit.
  3. Přidejte do hrnce skořici, kurkumu a kmín a promíchejte do masa.
  4. Přidejte nakrájené brambory a olivy a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  5. Přilijte hovězí vývar, osolte a opepřete podle chuti a přiveďte k varu.
  6. Zmírněte plamen na minimum, přiklopte hrnec pokličkou a nechte vařit asi 1 až 1,5 hodiny, dokud maso a brambory nejsou měkké.
  7. Po uvaření ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte teplé a můžete ozdobit nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *