26. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Lasagne bolognese ai quattro formaggi
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si bohatou chuť italské klasiky s receptem na lahodnou lasagni bolognese ai quattro formaggi. Tato vrstvená dobrotka plná sýrů a bohatého bolgnese omáčky vás zaručeně nadchne! Vyzkoušejte tento recept a připravte si výtečné jídlo pro celou rodinu. Buon appetito!

Suroviny

  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g rajčatové omáčky
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 250 g těstovinových plátů na lasagni
  • 200 g sýra mozzarella
  • 100 g parmazánového sýra
  • 100 g gorgonzoly
  • 100 g sýru pecorino
  • olej, sůl, pepř, bazalka, oregano

Postup

  1. Na oleji zpětně osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Vložíme hovězí mleté maso a necháme opéct.
  3. Přilijeme rajčatovou omáčku a protlak, osolíme, opepříme a přidáme bazalku a oregano.
  4. Vymažeme zapékací mísu olejem a začneme skládat vrstvy – masovou směs, pláty lasagni, na drobné kousky rozkrájenou mozzarellu a nastrouhané sýry.
  5. Opakujeme, dokud nevyužijeme všechny suroviny, přičemž poslední vrstvou by měly být sýry.
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30-40 minut, dokud sýry neslepí a nezbělají.
  7. Po upečení necháme chvíli odpočinout a pak můžeme podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *