26. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si bohatou chuť italské klasiky s receptem na lahodnou lasagni bolognese ai quattro formaggi. Tato vrstvená dobrotka plná sýrů a bohatého bolgnese omáčky vás zaručeně nadchne! Vyzkoušejte tento recept a připravte si výtečné jídlo pro celou rodinu. Buon appetito!
Suroviny
- 500 g hovězího mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g rajčatové omáčky
- 200 g rajčatového protlaku
- 250 g těstovinových plátů na lasagni
- 200 g sýra mozzarella
- 100 g parmazánového sýra
- 100 g gorgonzoly
- 100 g sýru pecorino
- olej, sůl, pepř, bazalka, oregano
Postup
- Na oleji zpětně osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Vložíme hovězí mleté maso a necháme opéct.
- Přilijeme rajčatovou omáčku a protlak, osolíme, opepříme a přidáme bazalku a oregano.
- Vymažeme zapékací mísu olejem a začneme skládat vrstvy – masovou směs, pláty lasagni, na drobné kousky rozkrájenou mozzarellu a nastrouhané sýry.
- Opakujeme, dokud nevyužijeme všechny suroviny, přičemž poslední vrstvou by měly být sýry.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30-40 minut, dokud sýry neslepí a nezbělají.
- Po upečení necháme chvíli odpočinout a pak můžeme podávat. Dobrou chuť!




